Konferencija „Renesansas Lietuvos valdovų rezidencijoje: architektūra ir aplinka“

Gegužės 30 d., ketvirtadienį, 12 val. Joniškio istorijos ir kultūros muziejus kviečia į konferenciją „Renesansas Lietuvos valdovų rezidencijoje: architektūra ir aplinka“, kurios metu pranešimus skaitys Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muziejaus mokslininkai. Konferencijoje dalyvausiančių Valdovų rūmų muziejaus mokslininkų pranešimuose bus aktualizuojami Renesanso architektūros bruožai ir kasdienės kultūros ypatumai Lietuvos Didžiųjų Kunigaikščių rūmuose Vilniuje.

Archeologijos ir architektūros tyrimų skyriaus vyresnysis archeologas Egidijus Ožalas skaitys paskaitą „Vilniaus Žemutinė pilis – Renesansinė valdovo rezidencija. Mitai ir tikrovė“, archeologijos ir architektūros tyrimų skyriaus vyresnioji archeologė Dovilė Urbonavičiūtė-Jankauskienė pristatys pranešimą „Ką bendro gali turėti Renesansas ir ekologija? Rūpestis aplinkos švara Lietuvos Didžiųjų Kunigaikščių rūmuose Vilniuje“.

Konferencija vyks Joniškio istorijos ir kultūros muziejaus padalinyje Žagarėje (Jaunimo g. 1, Žagarė) nuo 12 iki 13 val. 45 min. ir yra nemokama.

Konferenciją organizuoja Joniškio istorijos ir kultūros muziejus. Daugiau informacijos telefonu +370 677 17 284.

Pasidalinkite :